ORGANIZACIJSKA REFORMA



Organizacijska reforma predstavlja proces definiranja optimalnog sustava na razini Sveučilišta i Medicinskog fakulteta koji će omogućiti efikasno upravljanje i korištenje resursa ustanove kako od strane Medicinskog fakulteta, tako i drugih zainteresiranih sastavnica splitskog Sveučilišta i drugih subjekata znanstveno-istraživačke i poslovne zajednice u RH i šire. Istom će se definirati obveze i odgovornosti, te razina uključenosti pojedinih odjela Sveučilišta koji bi aktivnijom ulogom u promidžbi novostvorenih resursa prema nacionalnim međunarodnim istraživačkim institucijama, pojedincima i istraživačkim mrežama, kao i prema gospodarstvu, dale značajan doprinos ostvarenju zacrtanih ciljeva projekta. Uz angažman stručnjaka s dokazanim međunarodnim iskustvom u praksi koji će moderirati proces organizacijske reforme, u istom će aktivno sudjelovati šira radna skupina na razini Sveučilišta. Proces će iznjedriti egzaktne podatke o sustavu odgovornosti u ključnim koracima procesa, sustavu stručnih i nadzornih struktura koje će nadzirati rad nastambe počevši od operativnog upravljanja kapacitetima nastambe, održavanja, postupaka i procedura za korištenje do etičkih pravila i diseminacije rezultata prema ciljnim korinicima za koju su osnovni elementi već uzeti u obzir tijekom izrade studije.
Usprkos činjenici da se radi se o najcitiranijoj i najboljoj znanstveno-istraživačkoj instituciji u Republici Hrvatskoj po broju visoko citiranih znanstvenih radova, IRI sektor Sveučilišta u Splitu potrebno je dodatno usmjeriti prema primijenjenoj znanosti i befikasnijem korištenju u javnom i privatnom sektoru, a što će biti jedan od najznačajnijih ciljeva organizacijske reforme.

Organizacijska reforma koja će se provesti u sklopu projekta, proces je kojim će se definirati optimalan sustav za efikasno upravljanje znanstveno-istraživačkim resursima Sveučilišta, prvenstveno nastambu za životinje kao jedan od njenih ključnih resursa, kako bi ti resursi bili u najvećoj mogućoj mjeri i pravodobno raspoloživi za rad istraživačima s različitih sastavnica Sveučilišta, ali i ostalim zainteresiranim domaćim i stranim subjektima znanstveno-istraživačke i poslovne zajednice. Cilj reforme je dvojak: u prvom redu potrebno je dizajnirati model optimalnog upravljanja znanstveno-istraživačkim resursima te sustav njihovog najefikasnijeg korištenja, dok je s druge strane potrebno aktivnije promovirati resurse Sveučilišta (uključujući i novouređenu nastambu) prema domaćoj i međunarodnoj znanstveno-istraživačkoj zajednici kako bi se povećao intenzitet međunarodne znanstvene suradnje i znanstvena izvrsnost. Za dizajniranje i implementaciju sustava za upravljanje resursima angažirat će se vanjski stručnjak s relevantnim međunarodnim iskustvom, a za buduće aktivnosti promocije bit će zadužene sastavnice i službe Sveučilišta. Organizacijskom reformom definirat će se razine odgovornosti i zadaci sastavnica i službi Sveučilišta u opisanoj aktivnoj promociji resursa. U okviru ovog elementa implementirat će se CRM softver za upravljanje resursima koji će se posebni prilagoditi potrebama Sveučilišta za tu namjenu.

Radionice sa stručnjacima: Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost korisnika.   Ispiši stranicu