Pretražite novosti:

Certificiranje matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr - Izvrsna usklađenost za MEFST

Certificiranje matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr - Izvrsna usklađenost za MEFST
Redovito godišnje certificiranje matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr za 2018. godinu provedeno je u razdoblju od 20. listopada 2018. do 31. siječnja 2019. godine.
 
Medicinski fakultet Split je uspješno prošao certificiranje, te ostvario izvrsnu usklađenost s normama AAI@EduHr.
 
Sigurno, pouzdano i efikasno upravljanje elektroničkim identitetima je misija Informatičke službe MEFST, te ćemo i ubuduće nastojati osigurati pouzdan rad svih fakultetskih sustava i servisa.
 
Sustav AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Svaka ustanova iz sustava Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koja je uključena u sustav AAI@EduHr ima vlastitu bazu (tzv. LDAP imenik) u kojoj su pohranjeni elektronički identiteti korisnika iz te ustanove.
 
Prilikom dodjele elektroničkog identiteta svaki korisnik dobiva jedinstvenu korisničku oznaku i zaporku koje mora unijeti prilikom korištenja usluga pristupa mreži, kao i prilikom prijave u različite web aplikacije koje koriste AAI@EduHr infrastrukturu za autentikaciju i autorizaciju korisnika.
 
Elektronički identitet iz sustava AAI@EduHr je važna imovina koju članu akademske i istraživačke zajednice osobno dodjeljuje njegova matična ustanova. Elektronički identitet nije "korisnički račun" koji se koristi za neku pojedinu uslugu, nego omogućava pristup velikom broju različitih usluga. Elektronički identitet omogućava vlasniku identiteta pristup svojim osobnim podacima (e-osobna, e-vozačka, e-Dnevnik za roditelje…) i ostvarivanje različitih materijalnih prava (ePorezna, e-Matične knjige…). Zbog svega navedenog elektronički identitet treba koristiti isključivo osobno, ne davati drugim osobama i pozorno čuvati od svake neovlaštene uporabe.
Ispiši stranicu