Pretražite novosti:

Izmjena rezultata testiranja psihomotoričkih sposobnosti za studij Dentalna medicina

Izmjena rezultata testiranja psihomotoričkih sposobnosti za studij Dentalna medicina

Provjera psihomotoričkih sposobnosti (prostorne percepcije oblika i veličina i ručne spretnosti i brzine) za sve kandidate provedena je u subotu 1. lipnja 2019., u prostorijama Medicinskog fakulteta. Rezultati provjere psihomotoričkih sposobnosti objavljeni su u srijedu 5. lipnja 2019. na mrežnoj stranici fakulteta Upisi u 1. godinu 2019./2020. i na oglasnoj ploči Fakulteta.

Bruto rezultati postignuti na Testu prostorne percepcije oblika i veličine, Testu spretnosti prstiju (O'Conorovom deksterimetru), te na Testu ručne spretnosti i brzine izradom ključa od bakrene žice ispravni su i nisu postojale greške u unosu i/ili ispravljanju testova.

Pristupnici koji su podnijeli prigovore, uvidom u vlastite uratke nisu uočili nepravilnosti u unosu i/ili ispravljanju testova.

Provjerom transformiranih rezultata kojima se vrijednost rezultata bodovala tako da svaki od testova donosi 1/3 ukupne vrijednosti završnih bodova na ljestvici od 0-100, uočen je pomak vrijednosti jer su u transformaciji rezultata sudjelovali kandidati s vrijednostima 0 a koji nisu pristupili testiranju. Za dodatno pojašnjenje formule za izračun transformiranih vrijednosti bruto rezultata pristupnici mogu predati zahtjev  u predviđenom žalbenom roku.
 
Medicinski fakultet u Splitu dana 12. lipnja 2019. objavljuje izmjenu transformiranih vrijednosti na ljestvici od 0 do 100 ostvarenih provjerom psihomotoričkih sposobnosti za integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Dentalna medicina. (pdf)

Molimo pristupnike za razumijevanje, te ukazujemo na transparentnost nastale pogreške.
 
Do dana 14. lipnja 2019. otvoren je rok za žalbe za sve pristupnike. Svim pristupnicima koji to zatraže, dana 14. lipnja 2019. od 8:00 do 10:00 sati bit će omogućen uvid u test i dodatno pojašnjenje transformiranih rezultata.
 
U Splitu, dana 12. lipnja 2019.
Medicinski fakultet u Splitu Ispiši stranicu