Pretražite novosti:

Objavljeni su rezultati državnih stipendija u STEM područjima znanosti

Objavljeni su rezultati državnih stipendija u STEM područjima znanosti
2. prosinca 2019. godine

Objavljeni su rezultati 3. kruga dodjele STEM stipendija.

Provjerite svoju elektroničku poštu i prihvatite uvjete stipendiranja ukoliko stipendiju želite primati.
 
Rok za prihvaćanje je četvrtak, 5. prosinca 2019. godine do 12 sati, a ukoliko student koji je ostvario pravo na stipendiju dotad ne prihvati uvjete stipendiranja smatrat će se da stipendiju ne prihvaća.
 
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite Uredu za nastavu ili direktno MZO


18. studenog 2019. godine

Dragi studenti,
 
objavljeni su rezultati 2. kruga dodjele STEM stipendija, molim Vas provjerite svoje mailove i ukoliko ste ostvarili pravo na stipendiju potvrdite jer je rok za prihvaćanje 25. studenog 2019. godine.
 
Takodjer Vas molim da za sve novosti pratite mreznu stranicu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije

Za sve dodatne informacije stojim na raspolaganju
 
Željka Marelja, dipl.ing.
Ured za nastavu
Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu
Šoltanska 2
Split
 
Tel: +385 21 557874
e-mail: zeljka.marelja@mefst.hr



11. studenog 2019. godine

Poštovani,
 
obavještavamo Vas da je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2019./2020., donijela Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2019./2020. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.
 
Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr
 
Studenti koji su na rang-listi unutar kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr
 
Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 13. studenoga 2019. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr /, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode  prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
 
Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.
 
 
U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanost https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_08_78_1592.html (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.
 
 
Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.
 
 
Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na stem-stipendije@mzo.hr<mailto:stem-stipendije@mzo.hr Ispiši stranicu