Pretražite novosti:

Osmi međufakultetski sastanak Družinske, Obiteljske, Porodične, Semejne medicine

Osmi međufakultetski sastanak Družinske, Obiteljske, Porodične, Semejne medicine
Osmi međufakultetski sastanak “Družinske, Obiteljske, Porodične, Semejne medicine” održan je 27. travnja 2019. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu u organizaciji pročelnice Katedre za obiteljsku medicinu, doc. dr. sc. Marion Tomičić.

Tema ovogodišnjeg sastanka bila je ranije uključivanje katedri u dodiplomsku nastavu u cilju upoznavanja studenata sa specifičnim znanjima i vještinama koje odlikuju obiteljsku medicinu, te pronalaženje odgovarajućih modula za aktivnije uključivanje studenata u nastavni proces. Na sastanku su sudjelovali nastavnici katedri obiteljske, družinske i porodične medicine Medicinskih fakulteta Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Podgorici, Mostaru, Foči i Zenici.

Nakon prezentacija i aktivne rasprave sudionika doneseni su slijedeći zaključci:
 
1. Sinergija i zajednički rad pročelnika na području edukacijske rute obiteljskih liječnika te intenzivni razgovori s dekanima i upravama Medicinskih fakulteta nužni su radi boljeg pozicioniranja obiteljske medicine u diplomskom integriranom studiju medicine sukladno europskim preporukama koje vode prema uspješnom akreditiraju i reakreditiranju naših diplomskih studija.

2. Uskladiti dodiplomske kurikulume s "minimal core curriculum-om" preporučenim od EURACT-a

3. Važnost što ranijeg uključivanja nastavnika obiteljske medicine na nižim godinama studija  u suradnji sa nastavnicima drugih specijalnosti kroz dostupne modele na pojedinim fakultetima (izborni predmeti, uključivanje u postojeće longitudinalne predmete, organizacija novih predmeta).

Facebook album (link)

DSF_7339_edited.jpg
DSF_7360_edited.jpg
DSF_7363_edited.jpg
DSF_7367_edited.jpg
DSF_7374_edited.jpg
DSF_7377_edited.jpg
DSF_7381_edited.jpg
DSF_7387_edited.jpg
DSF_7396_edited.jpg
DSF_7342_edited.jpg
Ispiši stranicu