Pretražite novosti:
croatia.cochrane.org
Upisi u 1. godinu 2018./2019.
Upisi u 1. godinu 2018./2019.

Potpisan ugovor o dodijeli financijskih potpora iz programa za znanstvenike DominiST

Potpisan ugovor o dodijeli financijskih potpora iz programa za znanstvenike DominiST
U velikoj vijećnici zgrade splitske Gradske uprave danas je potpisan ugovor o dodijeli financijske potpore iz programa Grada Splita za poticanje znanstvene izvrsnosti „DominiST“ za razdoblje od 2016. do 2018. godine.

U ime Grada Split ugovor je potpisala Branka Ramljak, Povjerenica Vlade RH, a u ime Medicinskog fakulteta-Split dekan fakulteta prof.dr.sc. Zoran Đogaš. Također, svečanosti potpisivanja nazočili su i Anđelka Visković, viša savjetnica gradonačelnika – specijalist za obrazovanje, te  izv.prof.dr.sc. Ana Jerončić, voditeljica projekta, znanstvenica i profesorica s Medicinskog fakulteta.

„Grad Split mora i treba podržavati znanost. Neka znanstveni projekti koji su dobili sredstva budu na ponos i diku Medicinskog fakulteta, te splitske znanstvene zajednice“, kazala je Povjerenica Ramljak.

Natječaj je objavljen 29. prosinca 2016. godine s raspoloživih 100.000 kuna i maksimalnom financijskom potporom pojedinačnom projektu od 50.000 kuna godišnje uz financiranje od najdulje tri godine.  Sredstva su osigurana Proračunom Grada Splita i donacijom tvrtke „Societe Generale – Splitska banka d.d.“ koja je iznosila 50.000 kuna, a na natječaj se javilo 11 znanstvenika.

Nakon provedene natječajne procedure, sredstava su dodijeljena znanstvenicama izv.prof.dr.sc. Ani Jerončić za projekt „Unapređenje metode za ranu detekciju osoba s povećanim kardiovaskularnim rizikom“, te izv.prof.dr.sc. Ivani Marinović Terzić za projekt „Proizvodnja Dizajniranih Ankryn-Repeat Proteina (DARPin) specifičnih za SPRTN“.

Projektu „Unapređenje metode za ranu detekciju osoba s povećanim kardiovaskularnim rizikom“ namijenjen je iznos od 50.000  kuna u prvoj godini provedbe projekta. Projekt traje tri godine, a ukupna vrijednost projekta je 150.000 kuna.

„Proizvodnji Dizajniranih Ankryn-Repeat Proteina (DARPin) specifičnih za SPRTN“  namijenjen je iznos od 47.000 kuna u prvoj godini provedbe projekta. Projekt traje tri godine, a ukupna mu je vrijednost 143.500 kuna.

Podsjetimo, program „DominiST“ usmjeren na znanstvenike i njihova znanstvena postignuća, a cijeli program osmišljen je kao sustav potpora namijenjen znanstvenicima sa Sveučilišta u Splitu i znanstvenim institutima s područja našeg grada.

S obzirom da Proračun za 2017. godinu s projekcijama za 2018. i 2019. godinu nije usvojen, potpisivanjem ugovora obuhvaćena su trenutno raspoloživa sredstva u iznosu od 75 posto sredstva odobrenih za prvu godinu provedbe projekta. Nastavak financiranja regulirat će se nakon usvajanja Proračuna Grada Splita. 
  Ispiši stranicu