Pretražite novosti:
Upisi u 1. godinu 2018./2019.
Upisi u 1. godinu 2018./2019.
Interreg-IPA CBC
croatia.cochrane.org

Radionica “Medicina spavanja” u organizaciji Zavoda za neuroznanost MEFST

Radionica “Medicina spavanja” u organizaciji Zavoda za neuroznanost MEFST
Medicina spavanja (Sleep medicine) je radionica u sklopu europskog projekta IPA-Interreg Projekt “Sleep medicine” čiji je voditelj prof. dr. sc. Zoran Đogaš s Medicinskog fakulteta u Splitu. Od velikog je značaja za zdravlje ljudi, imajući u vidu sve veći broj pacijenata s poremećajima spavanja, često neprepoznatih i nedijagnosticiranih, pa zato i neliječenih. Radionica je namijenjena općoj populaciji s ciljem širenja spoznaja o značaju i poremećaju spavanja te utjecaju spavanja na zdravlje općenito.

Prva radionica namijenjena stručnjacima bit će održana u srijedu, 07. veljače u vijećnici Medicinskog fakulteta u Splitu (Šoltanska 2) s početkom u 13.00 sati. Na toj će radionici biti predstavljene teme poput “Poremećaji spavanja s kojima se susrećemo u Centru za medicinu spavanja”, “Neurofiziologija spavanja i budnosti”, “Opstrukcijska apneja tijekom spavanja (OSA), prevalencija, dijagnostika i terapija”, “Kirurško liječenje OSA-e”, “OSA i pospanost za volanom”, “Liječenje umjerene OSA-e intraoralnim udlagama”.

Druga radionica namijenjena je široj javnosti, a bit će održana isti dan u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu (Ulica slobode 2). Među ostalim, na toj će radionici biti predstavljene teme kao što su “Pristup bolesniku s nesanicom”, “Poremećaji disanja u spavanju”, “Kako prepoznati bolesnika s poremećajem disanja u spavanju”, “Kirurško liječenje apneje tijekom spavanja”, “Apneja tijekom spavanja i pospanost za volanom”.

Pozvani predavači na radionici su prim. dr. sc Danilo Hodoba, prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prof. dr. sc. Maja Valić, prof. dr. sc. Goran Račić, izv. prof. dr. sc. Renata Pecotić i doc. dr. sc. Tea Galić. Ispiši stranicu