Pretražite novosti:

U splitskom KBC-u otvorena prva ambulanta za dentalnu medicinu

U splitskom KBC-u otvorena prva ambulanta za dentalnu medicinu
U bolnici na Križinama otvorena je ambulanta za dentalnu medicinu, koja će djelovati pri KBC-ovu Odjelu maksilofacijalne kirurgije.

– Ovo je veliki projekt našeg KBC-a budući da do sada u bolnici nismo imali djelatnost dentalne medicine. Sada imamo suvremeno opremljen prostor sa svom potrebnom opremom i, što je najvažnije, imamo osoblje koje će tu raditi. U ambulanti će naši djelatnici, između ostalog, raditi i s djecom s posebnim potrebama i tu će oni moći dobiti sve dentalne usluge. Ako im bude potrebno obavljati neke dentalne usluge u općoj anesteziji, tu će uslugu dobiti u operacijskim dvoranama Klinike za bolesti uha, grla i nosa – istaknuo je prof. dr. Julije Meštrović, bolnički ravnatelj.

O suradnji Medicinskog fakulteta i KBC-a nekoliko je riječi rekao prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan splitske Medicine.
– Ovo je u pravom smislu riječi sinergija KBC-a i Medicinskog fakulteta, jer su svi liječnici koji će ovdje raditi zaposlenici Medicinskog fakulteta, takoda su u takozvanom kumulativnom radnom odnosu. Svi su oni doktori dentalne medicine i predavači na našem Studiju dentalne medicine i ne sumnjam u uspjeh njihova rada – istaknuo je prof. dr. Đogaš.

Otvaranje novog zdravstvenog sadržaja na Križinama pozdravili su župan Blaženko Boban, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i resorni ministar prof. dr. Milan Kujundžić.

– Hvala svima koji su sudjelovali u otvaranju ove ambulante i želim vam uspjeh u radu – kazao je ministar.

U ambulanti će raditi dr. Ivan Galić, specijalist oralne kirurgije, dr. Ivana Medvedec Mikić i dr. Antonija Tadin, specijalistice endodoncije i restaurativne dentalne medicine, dr. Danijela Kalibović Govorko, specijalistica ortodoncije, dr. Livia Cigić, specijalistica oralne medicine, dr. Lidija Gavić, specijalistica dječje i preventivne dentalne medicine, i dr. Marija Roguljić, specijalistica parodontologije.

Tekst: slobodnadalmacija.hr
Foto: Dalibor Gabela Ispiši stranicu