Tjedan mozga 2015

 

Poštovani kolege,

Obavještavamo Vas da se od 16. do 22. ožujka 2015. godine, u Splitu obilježava Tjedan mozga (Brain Awareness Week), prema naputcima Dana Alliance for Brain Initiatives, u čiji je rad uključeno oko 2100 organizacija iz 76 zemalja na 6 kontinenata. Ovo je četrnaesta godina za redom da se u Splitu i u RH održava ova manifestacija. Tjedan mozga usmjeren je širenju novijih spoznaja o mozgu, kao i popularizaciji neuroznanosti u općoj populaciji, od djece u vrtićima i školama, do odraslih.

Medicinski fakultet u Splitu organizira niz aktivnosti u svezi s tom akcijom, koje koordinira Zavod za neuroznanost i predstojnik Zavoda prof. dr. sc. Zoran Đogaš. Tijekom ove godine, poseban naglasak je na značenju istraživanja mozga u 21. stoljeću, Stoljeću uma. Predložene teme ovogodišnje manifestacije su:

1. Mozak i komunikacija
2. Uloga i položaj neuroznanosti u društvu
3. Moždani udar

Nadamo se da će ovogodišnje obilježavanje manifestacije biti uspješno barem kao i prošlogodišnje, a vjerujemo i u uključivanje većeg broja stručnjaka jer javni interes za temama iz tog područja sve više jača. Svi ste pozvani i Vaš mali doprinos od velikog je značaja.Molimo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje neka se jave na broj telefona 557-858 Zavoda za neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Zahvaljujemo uz srdačan pozdrav.



Program zbivanja u "Tjednu mozga" 2015. (pdf)

Ispiši stranicu