Pretražite novosti:

Važno! - Ažuriranje osobnih podataka u Studomatu za ak. god. 2022./2023.

Važno! - Ažuriranje osobnih podataka u Studomatu za ak. god. 2022./2023.
OBAVIJEST O AŽURIRANJU OSOBNIH PODATAKA U STUDOMATU
 
Pozivamo sve studente upisane u ak.god. 2022./2023. da najkasnije do 15. studenoga 2022. u Studomatu ažuriraju svoje osobne podatke za ovu akademsku godinu. Navedeno je potrebno napraviti u svrhu prikupljanja podataka za Državni zavod za statistiku (čl. 38. Zakona o službenoj statistici NN 103/03, 75/09 i 59/12), a odbijanje davanja podataka, davanje nepotpunih i netočnih podataka ili nedavanje podataka u propisanom roku povlači kaznene odredbe.
Napominjemo da je unos i izmjena osobnih podataka sastavni dio upisa u novu akademsku godinu, te će se studentima koji to ne obave u predviđenom roku  ograničiti prijava ispita i izdavanje potvrda.
 
Student se prijavljuje u Studomat sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, odnosno korisničkim podacima, a Studomat se može koristiti s internetskog kioska, putem računala ili putem prijenosnih uređaja pomoću standardnih Internet preglednika. Ako se koristi putem računala ili prijenosnih uređaja, mora biti omogućeno izvođenje JavaScripta. Internet adresa Studomata je https://www.isvu.hr/studomat.
Studenti koji imaju problem prilikom prijave, mogu se obratiti u  Službu informacijsko-komunikacijskih tehnologija ismf@mefst.hr .

Izmjena osobnih podataka

U izborniku Podaci o studentu odabirom opcije Osobni podaci, studentu je omogućen unos/izmjena osobnih podataka za aktualnu akademsku godinu, ako je visoko učilište evidentiralo podatke da su aktualni dani za unos/izmjenu osobnih podataka.



Slika 1. Izmjena osobnih podataka

U gornjem dijelu ekrana javlja se obavijest koje podatke je nužno popuniti.  

Podaci se u većini slučajeva popunjavaju odabirom vrijednosti iz padajuće liste koja se otvori odabirom pojedinog polja.

Valjanost podataka se potvrđuje odabirom opcije Spremi.

Podatke o Adresi u mjestu prebivanja te Adresi u mjestu stanovanja evidentira Studentska služba radi računanja razine prava na prehranu. Te podatke nije moguće mijenjati putem Studomata.

Naknadna izmjena podataka je moguća samo ako ustanova za to odredi termin. Ispiši stranicu